2009 – European Year of Creativity and Innovation - Kreativitás és Innováció Európai Éve

!!hu!!Álmodj, alkoss, újíts! Ezek a jelszavai a 2009 – Kreativitás és Innováció Európai Éve elnevezésű kezdeményezésnek.

"Kreatív és innovatív emberek, vállalatok és szervezetek képesek arra, hogy elérjék személyes, gazdasági és társadalmi céljaikat"

!!en!!Dream, create, innovate! European Year of Creativity and Innovation 2009

"Creativity and innovation contribute to economic prosperity as well as to social and individual wellbeing."

!!hu!!Célok:
Az európai év célja, hogy felhívja az emberek figyelmét arra, milyen fontos szerepet játszik a kreativitás és az innováció saját személyes életükben, önmegvalósításuk és társadalmi jólétük elérésében csakúgy, mint a vállalatok és szervezetek sikerében, Európa versenyképességének növelésében, a fenntartható fejlődés biztosításában.

Az európai év kiemelt területe többek között:

  • A művészeti oktatás és a kreativitás fejlesztésének erősítése az alap- és középfokú oktatásban, a szakmai képzésben, valamint a non-formális és az informális oktatásban
  • Az információs és kommunikációs technológiák mint a kreatív önkifejezés médiumai

Magyarországon az év kiemelt témái közül különösen nagy figyelmet kap a kulcskompetenciák fejlesztése az egész életen át tartó tanulás folyamatában, valamint az innováció a fenntartható fejlődés szolgálatában.

További információk az európai év hivatalos magyar honlapján!

!!en!!Objectives:
The European Year of Creativity and Innovation aims to raise awareness of the importance of creativity and innovation for personal, social and economic development; to disseminate good practices; to stimulate education and research, and to promote policy debate on related issues.

The Year addresses a wide spectrum of related themes such as:

  • fostering artistic and other forms of creativity through pre-school, primary and secondary education including vocational streams, as well as non-formal and informal education
  • information and communication technologies as media for creative self-expression

More details: on the official website of the European year!

!!qq!!

 

Undefined
Project: 
Public visibility permission: